Nieuws 2015

8 December 2015:Na een weekend ziek te zijn geweest, wat leek op een virus, is Ushi gisterenochtend, 7 december 2015, helaas overleden. Wij zijn kapot van verdriet en vol ongeloof. Hopen op antwoorden op de vele vragen die we nog hebben. Dag meisje, lieffie, Ushje…. Tot ooit vrouwtje

19 November 2015:Ushi is gedekt. Rond 20 januari hopen wij op een mooi nestje. Onze keus voor de reu is dit keer gevallen op de lieve, knappe reu Eros. Eros is in bezit van en woont bij de fokker van Ushi. Ik ken hem al een tijdje. Eros is een correcte en hele eerlijke reu. Hij is 9 jaar oud en is heel gezond gebleken. Ook heeft hij drie nesten voortgebracht bij verschillende teven, waarvan de nakomelingen hele rastypische, werklustige en vriendelijke honden bleken te zijn.
Wij hopen dat Ushi drachtig is en zijn heel benieuw naar deze combi!

27 September 2015:Chuck en ik zijn vandaag naar de show geweest in Maastricht. Chuck deed super zijn best en showde geweldig, de keurmeester (een duitse keurmeester, die honden op fok geschiktheid keurt voor de duitse rasvereniging) was helemaal weg van hem en gaf Chuck uiteindelijk het reserve CAC en CACIB. Chuck had al meer dan genoeg punten om Nederlands Kampioen te worden, maar was nog geen 27 maanden. En nu wel, dus dit reserve puntje was meer dan genoeg! Chuck mag zich nu, naast Nederlands Jeugdkampioen, Bundessieger en Brabo Winner ook NEDERLANDS KAMPIOEN noemen!

En zaterdag nam er ook een dochter van Chuck deel aan de show, Lovely Lady Paige Legend’s Safir kreeg een 1 Veel belovend en werd Beste pup van het ras!

2 Augustus 2015: Ushi en Chuck zijn vandaag mee geweest naar Arendonk, België, waar ze deelnamen aan de officiële jachtproef. Ushi, die voor het eerst in 1,5 jaar weer iets aan jacht deed, liet zien dat de basis er nog steeds goed in zit. Zij mocht naar huis met een heel mooi Basisbrevet (is gelijk aan een KJV-C diploma).
Chuck verbaasde ons allemaal. Het afgelopen trainingsseizoen is, op z’n zachts gezegd, ontzettend slecht verlopen. Ik heb, door gezondheidsredenen, zo goed als niet extra met hem kunnen trainen, buiten de cursus om. We snapten elkaar niet en hij nam een loopje met me en apporteerde heel slecht. We hebben simpele tips gekregen van Ushi’s fokker en die heb ik uitgevoerd. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want Chuck werkte erg snel, goed en netjes. Hij mocht naar huis met zijn eerste Africhtingsbrevet (gelijk aan een KJV-B diploma)!!!!!

18 Juli 2015: Vandaag hebben Chuck en ik meegedaan aan het officiële GH examen van de Raad van Beheer bij KC de Baronie. Chuck deed goed zijn best en we zijn geslaagd met het maximale aantal punten, 22+. Weer een diploma erbij!

15 April 2015: De pups van Beauty en Chuck zijn geboren! Weer 9 stuks, ditmaal 3 heren en 6 dames!

11 April 2015: Weer heeft Chuck er een diploma bij gehaald vandaag! Hij is geslaagd voor het landelijk examen GG B. Dit is ook voorlopig het eind van zijn GG “carrière”; we gaan ons nu volledig concentreren op de jacht!

22 Maart 2015: Vandaag heeft Chuck een UV-test (UithoudingsVermogen) gedaan. Hierbij moeten de honden 20 km naast de fietst lopen met een snelheid van 12 km/uur in 3 etappes. De eerste is 8 km, dan een kwartier pauze, dan 7 km, weer een kwartier pauzen en dan de laatste van etappe van 5 km. Tussendoor worden o.a. de voetzooltjes gecontroleerd en op het eind moet er nog een klein parcours appel gelopen worden. Mijn mening is dat een staande jachthond dit makkelijk moet kunnen en dat was ook het geval. Chuck is geslaagd en heeft totaal geen moeite hiermee gehad. Hij hijgde niet tijdens het fietsen en ook op het eind niet.

12 Maart 2015: Beauty heeft vandaag een echo gehad en ze is drachtig! Rond 16 april hopen we dat de pups geboren gaan worden!

12 februari 2015: Beauty is op bezoek geweest, speciaal voor Chuck. Ze vonden elkaar leuk en er hebben 2 dekkingen plaats gevonden! Nu is het afwachten of Beauty drachtig is. De pups worden half april verwacht. Meer informatie is te vinden op de website van André en Ilse.

10 februari 2015:Chuck en ik hebben een apporteer workshop gevolgd bij KC de Baronie. 5 Avonden hebben we op het veld gestaan om een cursus vrije periode te overbruggen. Apporteren kan Chuck natuurlijk al lang, maar we hebben het precies recht voorzitten wat geperfectioneerd en als afsluiting kon Chuck kiezen uit een berg apportjes en speeltjes, waarvan hij er zo veel mogelijk binnen een minuut binnen moest brengen. 5 Stuks heeft hij er gepakt, het meeste van de hele groep:-)

9 februari 2015:Vandaag zijn de pups van Chuck en First geboren in Frankrijk. 9 Stuks, 5 reuen en 4 teven. Over een paar weken gaan we naar Frankrijk om naar Chuck’s eerste pups te gaan kijken, we kunnen niet wachten. Uiteraard zijn we heel erg benieuwd hoe deze pups uitgroeien.
Meer informatie vindt je op de facebook pagina van de kennel: Legend’s Safir fb of op hun website.

5 januari 2015: We beginnen het jaar met heel erg goed nieuws! First is drachtig van Chuck!!