Nieuws 2013

15 December 2013: Vandaag naar de Winnershow in Amsterdam geweest. Chuck kwam voor de laatste keer uit in de puppyklasse, die hij weer won en weer werd hij beste puppy van het ras. Wat een mooi rijtje bij showuitslagen heeft hij al! Hij deed het super, het was een ontzettend lange dag voor hem. Ik showde ook nog wat andere hondjes en moest verschillende keren naar de erering. Doodmoe was hij toen we thuis kwamen. Nu even geen shows meer tot begin februari!

23 November 2013: Vandaag gingen Ushi en ik op voor ons officiële GG-B examen. Na slechts een les of 10 zijn we geslaagd met 200 punten. Net genoeg, maar dat mag de pret niet drukken. Ushi deed heel hard haar best en ik gaf soms perongeluk teveel handgebaren. En dat mag juist niet. Maar goed, diploma is binnen.
Ushi en ik hebben een EG cursus gedaan toen Ushi een maand of 10-11 was, maar verder hebben we ons alleen op de jachttraining gericht. Dat maakt het, vind ik, extra knap. In Januari gaan we verder met GG-1, het echte werk!

3 November 2013: Ons mannetje heeft het weer gedaan. Op de show in Bleiswijk won hij weer de puppyklasse reuen en versloeg daarna ook het puppy teefje en werd weer beste puppy van het ras. Uiteraard zijn wij weer ontzettend trots! Hierna zal Chuck nog 1x in de puppy klasse geshowd worden (op de Winner in Amsterdam) en daarna zal hij actief geshowd gaan worden in de jeugdklasse.

12 Oktober 2013: Vandaag de Jonge Hondendag van de rasvereniging gehad. 6 Puppies uit ons nest waren aanwezig, helaas konden zowel Sabie als Dolce er vandaag niet bij zijn.
Alle pups zijn gekeurd, hebben allemaal een mooi keurverslag gekregen en ook over het nestverslag zijn we erg tevreden. Wij zijn heel trots op ons eerste nestje.
Na de keuring zijn we nog met 4 pups gaan wandelen. De hondjes hebben zich allemaal keurig gedragen en luisterden allemaal meer dan prima.

8 September 2013: Update bij de showuitslagen van Ushi en Chuck!

25 Augustus 2013: Vandaag ben ik met Chuck naar zijn eerste echte show geweest in Rotterdam. Nog steeds staat hij in de babyklasse. Wat vrij uniek is bij ons ras, is dat we concurrentie hadden. Er waren 3 baby’s ingeschreven. Nog een reu en een teefje. Allereerst versloeg Chuck de reu en daarna de teef, waarmee hij beste baby van het ras werd. Na een paar uur wachten moesten we naar de erering waar rond de 30 baby’s van verschillende rassen stonden. De keurmeester maakte haar eerste selectie van de 11 beste en daar zat Chuck bij. Daarna moesten er nog 2 baby’s de ring verlaten en Chuck mocht weer blijven staan. Daarna werd hij als 9e beste baby van de show geplaatst. Onnodig te zeggen dat ik weer erg trots ben op ons mannetje!
Keurrapport: 4,5 months old. Scissorbite in changing, good headtype, good earset, good substance. Well ballanced neck and topline, good muscels. Well angulated, strong bones and corr. feet. Good temperament, well presented. Excellent mover for the age!

10 Augustus 2013: Chuck had vandaag, op de leeftijd van exact 4 maanden (jonger mogen ze niet deelnemen aan deze show), zijn allereerste show. We hadden ingeschreven voor de clubmatch van KC Uden. De keurmeester was Mevr. G. Halff-v. Boven, een rasspecialist. Chuck stond in de babyklasse, als enige baby. Van de week liet hij zich op de ringtraining niet meer betasten, dus ik had er een hard hoofd in. Maar meneer deed het prima en liet zich heel netjes betasten en liet ook naar zijn tandjes kijken. Hij heeft een heel mooi keurrapport gekregen en nog de complimenten van de keurmeester!
Zijn rapport:
Aantrekkelijke pup, goed in verhouding, fraaie zilverkleur, goed gevormd hoofd, oog moet nog doorkleuren, prima behang, goede hals/rugbelijning, krachtige voorborst, prima bone, benen en voeten, goede staartaanzet en dracht, sterkte hoeking in de achterhand, gaat vlot, bij leeftijd passend gangwerk, prima temperament.

28 Juli 2013: Vandaag zijn we met Ushi en Chuck gaan lure coursen op de renbaan in Rotterdam. Deze dag werd georganiseerd door de RRCN (Rhodesian Ridgebackclub Nederland). Chuck mocht eerst een puppy-zigzag rondje doen en deed het heel goed. Tot mijn verbazing liep hij nog ook! Ushi mocht tegen het einde van de ochtend voor het echie een hele ronde lopen en deed daar 29.41 seconden over. In de middag verbeterde ze haar tijd tot 29.21 seconden. Hiermee werd ze 8e teef van de 27. Helemaal niet verkeerd voor een eerste keer. Heel veel honden lopen niet eens de hele ronde uit.

Zowel Ushi als Chuck vonden het heel leuk om te doen en wij hebben ook genoten. Het is zeker voor herhaling vatbaar!

 

10 April 2013: Ons eerste nestje is geboren vandaag! 4 reuen en 4 teven zijn op de wereld gekomen. Wij zijn ontzettend trots op Ushi’s knappe pups. Alle pups hebben een baasje! Voor meer informatie, kijk onder het kopje pups.