Dagboek nestje 2013

Het zit erop.. Dat voelt heel raar, we hebben ongelooflijk lang naar dit nestje toegewerkt en nu zijn alle pups dan bij hun nieuwe familie’s. Wij willen iedereen bedanken! Voor de foto’s, de gezelligheid, de hulp bij het socialiseren enz.. Het was een hele drukke, maar mooie tijd. Marc en ik wensen iedereen alle geluk toe met hun “Grey Blessings” en hopen jullie nog regelmatig terug te zien.

-13 Juni: Vandaag is Saar naar haar nieuwe baasjes gegaan. Wij hebben besloten om Chuck te houden en een zeer goed tehuis voor Saar (Voorheen Zoë, ofwel Grey Blessings Million Dollar Baby) te zoeken. Saar komt te wonen bij Jos en Yvonne en zal opgeleid gaan worden als nieuwe hulphond voor Yvonne. Ze hebben al een weimaraner dame Guusje en een labrador Djingah.

-1 Juni: En vandaag is dan de een na laatste dame weggegaan. Sabie (Grey Blessings Velvet Goldmine) gaat bij Desiree, Leon en hun kinderen in Kaatsheuvel wonen, lekker dichtbij dus.

-31 Mei: Het is heel stil in huis. Er lopen nog drie kleine spookjes rond, waarvan de laatste morgen weggaat.. Vanmorgen vroeg kwamen Dennis en Saskia Floris (Grey Blessings I am Legend) ophalen en vlak daarna kwam Marije (Jimme kon er helaas niet bij zijn) Rex ophalen.. Vanmiddag ben ik met Pasha, Ushi en de drie pups maar naar het bos gegaan, even lekker bij het water gezeten en nog genieten.

 

Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/7Weken2Dagen

-30 Mei: Helemaal vergeten te melden dat we afgelopen dinsdag nog zijn gaan socialiseren bij de McDonalds! De pups hebben zich prima gedragen en heben ook allemaal een stuk kipnugget op. Heerlijk vonden ze het.

Vandaag zijn er weer 2 pups vertrokken… Dolce (Grey Blessings La Dolce Vita, pupje wit) is bij Wilmar en Bregje in Dordrecht gaan wonen en Jack (Grey Blessings Picture Perfect, pupje rood) gaat bij Donald in Rotterdam wonen. Heel veel plezier en geluk met jullie pup!

Foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/7Weken1Dag

-27 t/m 29 Mei: Maandag hebben we een rust- en geniet dag gehouden. Het was mooi weer, dus de pups zijn weer lekker veel buiten geweest. Wel zijn ze allemaal even mee gaan wandelen aan een riempje in de buurt en zijn we even bij het boerderijtje op de hoek gaan kijken. Dinsdag had ik een eend (ja, een echte) ontdooit om te kijken hoe de pups hierop reageren. En voor iedereen die jachttraining gaat doen, alle pups hebben de eend in hun bek gehad. Of dat dan was om mee te nemen of om op te eten, laten we even in het midden. Ze vonden hem in ieder geval niet eng of raar. Voor de tere zieltjes: Er staan foto’s van de dode eend in het album.

En vandaag is dan de eerste pup vertrokken. Sacha (Grey Blessings Viva Las Vegas, pupje fel roze) is in Vlissingen gaan wonen bij Titia en Hein en de kinderen Hein en Sien. Wij wensen jullie erg veel plezier met Sacha toe..
https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/6Weken5Dagen

https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/6Weken6Dagen

-25-26 Mei: Zaterdag zijn we met Donald en Marije (pupkopers) naar het bos gegaan. Wat een dolle boel was dat. Zoë vond het in eerste instantie wat eng, maar herstelde redelijk snel. Chuck liep heel dapper rond, Dolce had een, naar haar gevoel, bijna-dood-ervaring, doordat ze van een heuveltje af viel, zo het water in (enkeldiep hoor, voor de pups..) en daarna kwam een vriendelijke Staffordteef nog even snuffelen. De rest van de pups vloog van hier naar daar en weer terug. Het was flink werken om al het tuig weer heelhuids bij de auto te krijgen. Ushi heeft heel even een poging gedaan om met haar kroost te spelen, maar ze is zelfs met haar eigen kinderen te wild, helaas. Vanmiddag zijn we met wat pups even door het centrum gelopen, waar een groot en luid feest aan de gang was. Daar zijn we uiteraard niet doorheen gelopen, want dat vind ik dan weer net iets te veel van het goede, maar al de mensen, kinderen en andere honden waren weer een mooie ervaring.

Naar het bos:  https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/6Weken3Dagen

En vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/6Weken4Dagen

-24 Mei:
Foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/6Weken2Dagen

-20 t/m 23 Mei: Maandag kwam een vriendin op visite die een Stabyhoun pup heeft van 8,5 week. De pups vonden zo’n harig wezentje wel heel leuk, ze vonden het toaal niet eng. Dinsdag zijn de pups ingeënt bij de dierenarts. Ze zijn dus eerst in de auto mee geweest, wat zoals gewoonlijk weer goed ging. Bij de praktijk aangekomen, doken eerst een paar assistentes de doggyride in en daarna mochten ze naar binnen. Ze zijn allemaal nagekeken en goedgekeurd. Geen vlooien, mooi sluitende gebitjes, de reuen hebben allemaal 2 voelbare balletjes, geen oormijten en ze waren ook hiervan weer niet onder de indruk. Ook hebben we dinsdag de pups laten wennen aan water. Lekker warm water in het bad gedaan en de pups per 2 erin. In eerste instantie vonden ze het helemaal niet leuk, maar uiteindelijk hebben alle pups gezwommen. Als ze straks bij de jachttrainingen in koud water moeten zwemmen, verlangen ze terug naar het warme bad denk ik!  Woensdag zijn er wat pups alvast mee naar het bos geweest en ook dat vonden ze geweldig. Vandaag zijn ze gechipt. En het gaat heel saai worden, maar ook hierbij hielden ze zich ontzettend groot. En de pups zijn nu dus allemaal gekoppeld aan een naam, en iedereen weet welke pup bij hun komt te wonen. Vanmiddag is het een klein uurtje droog geweest hier en in dat uur heb ik alle pups even mee naar buiten genomen om een stukje te wandelen aan de riem. Wel nog even met een broertje of zusje erbij, maar alle pups liepen lekker mee. Gelukkig reageren ze goed op mijn stem. “Puppieieieieieieieiesssssss”, en ze lopen lekker achter me aan 🙂

Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/5Weken5Dagen

https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/5Weken6Dagen

https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/6Weken

https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/6Weken1Dag

-19 Mei: Standfoto’s!

En de foto’s van het socialiseren bij de  Ridgebackpuppies: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/5Wkn4DgnSocialiserenBijRRPupsDoorMariska19052013

-18-19 Mei: Gisteren zijn we gaan socialiseren bij de Avri, een zeer hondvriendelijk tuincentrum hier vlakbij. De doggyride mee en twee paar helpende handen (bedankt Dennis en Saskia!). De meeste pups liepen prima mee aan het riempje en waren totaal niet onder de indruk van de vele mensen die ze wilden aaien, de karretjes die voorbij reden en ook niet van de graafmachine die we tegen kwamen. Ben heel trots op onze kanjertjes! En vandaag hadden de pups een puppyplaydate met maar liefst 11 Rhodesian Ridgeback pups die 6 dagen ouder zijn dan de Weimen. Toen we aankwamen bleek er ook nog een RR pup van 8 weken op visite te zijn.  Ze hebben even gespeeld met elkaar en uiteindelijk gingen de lichtjes uit en stortten ze in. Foto’s volgen nog, ik was echt veel te veel aan het genieten om foto’s te maken!

Foto’s:
https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/5Weken2Dagen

https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups5Weken3DagenSocialiserenBijDeAvriFotoSDoorDennis02

https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/5Weken4Dagen

-14 t/m 17 Mei: De pups hebben de afgelopen dagen, met uitzondering van woensdag, helaas alleen ’s ochtends buiten kunnen spelen en voor de rest hebben ze zich binnen moeten vermaken, wat ze prima lukt gelukkig. Ze spelen volop in de woonkamer, maken weinig rommel en houden zichzelf heel goed bezig. Ook komen ze, gelukkig, niet aan de meubels. We hebben woensdag standfoto’s gemaakt, maar helaas staan de pups daar niet mooi op. Ze waren ook zo verschrikkelijk moe. Die houden jullie dus nog tegoed, want die worden van het weekend wel opnieuw gemaakt. Dit weekend gaat het socialiseren buitenshuis beginnen. En zondag hebben we wel een heel leuk uitje gepland…

Foto’s van woensdag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups5Weken

-10 t/m 13 Mei: Afgelopen dagen is er veel, heel veel puppyvisite geweest. Uiteraard heel gezellig en dat vinden de pups ook. Helaas was het weer niet elke dag meer even mooi, dus hebben ze ook veel binnen gespeeld. Vandaag (13 mei) zijn ze voor het eerst mee in de auto geweest, naar mijn werk. Wat een onderneming! Eerst wachten tot ze wakker zijn en hun poepje en plasje gedaan hebben. Dan even een klein slokje bij mama en dan de auto in. De hele rit (wel 5 hele minuten) zijn ze stil geweest. Erg onder de indruk denk ik. Bij mijn werk aangekomen, sliepen ze… 2 aan 2 zijn ze mee naar binnen geweest, hebben een rondje gelopen aan de riem (de een wat beter dan de ander) en hebben even bij de beestjes gekeken en zijn aangehaald door vreemde mensen. Toen terug naar huis, even spelen en nu liggen ze al een uur of 2 in diepe slaap. Ook stiekem wel even lekker 😉

Foto’s:
4 weken, 2 dagen: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/4Weken2Dagen
4 weken, 3 dagen: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/4Weken3Dagen
4 weken, 4 dagen: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/4Weken4DagenMoederdag
Vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/4Weken5Dagen

-6 t/m 9 Mei: Even wat achtergelopen qua updates. Het was mooi weer, dus de pups zijn samen met Pasha en Ushi (en mij natuurlijk) buiten geweest, vandaar ook dat de webcam niet veel online is op het moment. Van de week zijn de pups voor het eerst mee geweest in de Doggyride, de andere honden uitlaten. Uiteraard mogen ze nog niet buiten de tuin lopen, maar zo in de Doggyride kunnen ze al wel heel veel indrukken opdoen. Als ze dan straks ingeënt zijn hoeven ze daar al niet meer aan te wennen. Ook is er de afgelopen dagen weer veel visite geweest, ook veel kindjes. Dat is nu allemaal al heel belangrijk voor de pups, dat is straks allemaal normaal voor ze. Tot nu toe zijn het hele open pups, nergens echt van onder de indruk en zoeken al echt contact met mensen, ook als ze deze nog nooit gezien hebben. Gisteren hebben we stand foto’s en portret foto’s gemaakt. Ook zijn ze weer ontwormt. Deze keer leken ze het niet zo vies te vinden, gelukkig.

3 weken/5 dagen: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups3Wkn5Dgn
4 weken: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups4Weken08052013

Reuen stand, portret en ontworm: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Reuen4WekenStandOntwormEnPortret

Teven stand, portret en ontworm: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Teven4WekenPortretOntwormEnStand

En vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups4Weken1Dag

-4/5 Mei: De pups zijn gisteren en vandaag weer lekker in de tuin geweest, ze vinden het nu wel erg leuk! Lekker op ontdekking, kijken wat ze bij Pasha kunnen doen, op Ushi klimmen, mij achterna lopen, door de agilitytunnel enz. En met water spelen, meestal valt er per ongeluk eentje in de drinkbak, maar steeds vaker gaat er heel bewust een pootje in. Vanaf vandaag (5 mei) krijgen de pups 3x per dag vlees, ze delen nu met z’n allen een kilo al en de bakjes zijn zo leeg. Daarna nog even een toetje halen bij Ushi en dan vallen ze in een diepe slaap. Ook mogen ze nu al 2 of 3 keer per dag buiten spelen.Van de week ook nieuw speelgoed meegenomen voor ze, dat vinden ze nu ook erg leuk en af en toe zie ik een pup voorbij komen met iets in zijn of haar bekje.

Foto’s (alleen van 4 mei): https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups3Weken3Dagen

-3 Mei: Vandaag zijn de pups voor het eerst in de achtertuin geweest, ze vonden het heel spannend. Daarna hebben ze wel een paar uur liggen slapen, het was me toch een indruk 😉

Foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups3Wkn2Dgn

En gisteren hebben we een poging gedaan om de pups in stand te zetten, wat nog niet meeviel. Er zijn een paar pups die het al goed deden, maar ze staan eigenlijk nog net niet stabiel genoeg om precies goed te staan, dat komt nog wel.

Foto’s van gisteren: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups3Wkn1Dag#

-1 Mei: 3 weken zijn de pupjes vandaag! En sommige wegen al 2,5 kilo… Het eten hebben ze nu al helemaal door, de bakjes gaan schoon leeg. Ook hebben z e er eigenlijk helemaal niet aan hoeven te wennen, de darmpjes zijn absoluut niet van slag geweest.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups3Weken

-29 April: Wat een dag vandaag. Ongelooflijk hoe snel de pups ontwikkelen. Vanmorgen kwamen ze met z’n allen de werpkist uit toen ik beneden kwam. Ze hebben lekker in de ren gespeeld en vielen daarna in een diepe slaap zodat ik een grote schoonmaak kon doen. Vanmiddag begonnen er een paar pups aan Ushi’s vlees, dus vanavond hebben ze hun eerste vleesmaaltijd gehad. En dat vonden ze me toch lekker! Ze hoefden absoluut niet te wennen aan de smaak of structuur, het ging er gelijk goed in. Ook gaan ze nu al goed op de kranten als ze hun behoeftes moeten doen. Natuurlijk zijn ze soms te lui, maar de intentie is er bij allemaal al. Mevrouw Licht Roze is al uit de ren ontsnapt, stout meisje 😉 Ook zijn er vrienden op bezoek geweest die hun hondje Tsuki bij hadden. Tsuki mocht zonder problemen in de ren komen van Ushi en dus is de eerste socialisatie met andere rassen ook al begonnen.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups19Dgn

-28 April: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups18Dgn

-27 April:
foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups17Dagen

-25 en 26 April: De pups zijn vandaag veel uit de werpkist geweest, ze beginnen het erg leuk te vinden. De nageltjes zijn ook weer geknipt. Je zou bijna denken dat ze er gewend aan raken, zo makkelijk gaat het nu nog. Ook staan de pups nu op als ze moeten plassen om een ander plekje uit te zoeken. Vanaf morgen beginnen we langzaamaan met de zindelijkheidstraining 🙂

Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/2013Pups15Dagen250413?authkey=Gv1sRgCOnZoYmq_tGWtwE

En van 26 april, wel 1 hele foto: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups16Dagen#5871214412267828722

-24 April: Hoera! 2 Weken zijn de pups vandaag. En dat hebben ze geweten, want ze zijn voor de eerste keer ontwormd. Wat een feest… Ze zijn ook druk bezig geweest met de wereld verkennen, sommige alleen nog in de werpkist met het nieuwe speelgoed, en twee pups zelfs al buiten de werpkist. Nog wel op een zacht dik kussen.
Meer foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups14Dagen

-23 April: We hebben drukke dagen achter de rug. Alle pupkopers zijn langs geweest om kennis te komen maken met de pups. Dat heeft voor ons wat lekker opgeleverd, voor Ushi en Pasha ook en voor de pups wat leuk speelgoed. Dankjewel daarvoor! De komende dagen houden we heel even wat rustdagen, voor zowel de pups, Ushi en onszelf 🙂 Ondertussen zijn alle oogjes al open en ook het gehoor begint goed te werken. Als ik fluit, worden de pups wakker en gaan de kopjes de lucht in. Ze gaan ook al veel hondse geluiden produceren. Geregeld horen we blafjes en grommetjes uit de kist komen, ontzettend leuk! Ook passen de pupjes ondertussen echt niet meer in de boodschappenkrat, dus nu mogen ze in de bench als we de kist schoonmaken.

Uiteraard ook vandaag weer wat foto’s gemaakt: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups13DagenOud

-22 April: Foto’s van vandaag https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups12Dagen

-21 April: Wederom is er vandaag puppyvisite geweest, 2 toekomstige gezinnen zijn geweest. Ook weer met kindjes. De socialisatie daarvan zit wel goed, dat durf ik nu al wel te zeggen. Vanmorgen tijdjes het wegen had ik al extra goed op de oogjes gelet, die kunnen nu al opengaan. Maar er was nog niet veel te zienl. En vanmiddag zagen we ineens twee blauwe oogjes voorbij komen. Vanavond eens even goed gekeken; Meneertje Turquoise en Mevrouwtjes Licht Rose, Groen en Fel Rose hebben de oogjes al open. De rest zal morgen wel volgen. I.v.m. de visite is de webcam een dagje uit geweest.
Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups11DagenOud

-20 April: Vandaag is de eerste puppyvisite geweest (van de mensen die een pup krijgen over een paar weken). Hein en Titia kwamen samen met de kindjes naar de pups kijken. Ushi is wat blafferig als er mensen binnen komen, maar wordt vrij snel weer rustig en vind het prima als ze aan de pups zitten. De kindjes mochten zelfs in de kist bij de pups. Ushi gaf zelfs nog een showtje weg qua voeden. Titia had een mooie taart gemaakt als soort van “kraamkadootje”. Hij was echt heel erg lekker!
Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups10DagenOud

-19 April: Het gaat Ushi nog steeds vrij gemakkelijk af en de pups groeien gewoon lekker door. Inmiddels heeft iedereen twee dagen terug zijn en haar geboortegewicht al verdubbeld en alle pups wegen sinds gisteren meer dan een kilo. Nu is het wachten op de volgende leuke happening: de oogjes gaan bijna open!

-17 April: Zo, eindelijk een klein beetje bijgeslapen ;-). Daarom vandaag een update van 2 dagen. Vandaag zijn de pups 1 week oud. De tijd is zo snel gegaan, het is ook net alsof ze hier altijd al waren. Het is een heel tevreden en rustig nestje, fijn voor Ushi, maar ook voor ons. Gisteren is de eerste knuffel de kist ingegaan. Heel mooi om te zien dat ze daar al op reageren door er flink aan te gaan snuffelen.

Foto’s van 16 april: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups6DagenOud

En foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups7Dagen

 

 

-15 April: Het wordt bijna saai om te melden; de pups doen het zo goed en groeien nog steeds verschrikkelijk hard.

Foto’s:  https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups5Dgn

-14 April: Weinig foto’s gemaakt vandaag. Het was eindelijk weer eens goed weer en daar moest van genoten worden. Alleen in de tuin welliswaar, want de pups kunnen nog niet lang zonder toezicht zijn. Ushi heeft ook lekker in te tuin geslapen. Zodra ze hoort dat de pups wakker zijn, gaat ze wel gelijk naar binnen om te voeden. Mooi om te zien, dat moederinstinct! Foto’s: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups4DagenOud

-13 April: Het is ongelooflijk hoe snel de kleine lieverds groeien. De zwaarste is nu al 782 gram! Bijna allemaal zijn ze 50% zwaarder dan met de geboorte. Ushi neemt af en toe al wat tijd voor zichzelf en gaat maar al te graag mee wandelen (kleine stukjes, want als ze klaar is wil ze weer naar huis!). Uiteraard zijn er weer foto’s toegevoegd: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups3DgnOud

-12 April: De foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups2DgnOud120413

-11 April: De eerste dag zit er alweer op. Alle pups zijn goed aangekomen in gewicht. Ushi doet het nog steeds geweldig. Eet heel veel, wat ze natuurlijk ook echt wel nodig heeft nu!

De foto’s van vandaag: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/Pups1DagOud

 

-11 April: De eerste nacht is heel goed gegaan. Ushi is heel rustig en verzorgd de pups heel goed. Alle pups zijn ruim aangekomen. De dierenarts is gisteren nog geweest en heeft alle pups en Ushi gezond verklaard.

Er zijn weer wat nieuwe foto’s toegevoegd in een album: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/BevallingVanUshi

-10 April: Dag 61. De pups zijn geboren! Na twee onrustige dagen is de eerste pup om 02.33 uur geboren en de laatste om 08.00. In totaal heeft Ushi 8 puppies op de wereld gezet (4 reuen en 4 teven). Ze heeft het ontzettend goed gedaan en we zijn dan ook heel trots op haar!

Foto’s kan je zien in het volgende album: https://picasaweb.google.com/nathalievangastel/20130410

 

-9 April: Dag 60. Ushi buik heeft een omvang van 84 cm. Er is van alles aan de gang, ik gok zomaar dat de volgende update over puppies gaat!

-7 April: Dag 58 vandaag en dat betekent dat de pups vanaf nu geboren  kunnen worden zonder problemen. Vanmiddag zijn we even naar het bos geweest en daar heeft Ushi vooral de hele tijd gelegen. Op 1 minuut na. Pasha was haar zo aan het uitdagen om even te spelen, dat ze er wel aan toe moest geven!

 

 

-5 April: Vandaag is Ush 8 weken drachtig! Het einde begint in zicht te komen en dat is voor Ushi misschien maar goed ook… Ze is nog best actief, maar is daarna zo moe. De wandelingen zijn nu wel aangepast. Haar buikomvang is vandaag 80,5 cm. Ze is de laatste dagen gigantisch snel aan het groeien. De pups voelen we nog heel goed, maar het is goed te voelen dat ze al een stuk groter zijn dan vorige week.

 

-3 April: Ushi is vandaag 54 dagen drachtig. Gisteren is ze gewogen bij de dierenarts en ze is maar liefst 6 kilo aangekomen. De dierenarts zei dat we er van uit moeten gaan dat er minimaal 6-7 pups geboren gaan worden! Haar buikomtrek is nu al 77 cm.

 

-1 April: 52 dagen drachtig is Ushi vandaag! In principe mogen de pups vanaf komende zondag komen, maar ik heb ze liever nog een paar dagen langer in Ushi’s buikje. Haar buikomvang is  nu 72 cm. Ze is in totaal nu 20 cm gegroeid. Alles gaat goed, volgens het boekje. Ze is erg moe en lui en begint af en toe wat te kreunen, omdat ze dan niet helemaal lekker meer ligt.

Ook zijn beide meisjes vandaag jarig!! Pasha wordt alweer 12, maar dat geeft niemand haar! Ushi wordt 3 vandaag. Vanmiddag een ingekorte en rustige vdrjaardagswandeling maken en verder mogen ze lekker relaxen. Eventueel in de tuin, want EINDELIJK schijnt de zon weer eens!

-29 Maart: Dag 49, 7 weken! Vanmorgen Ushi’s buik gemeten en die is nu 70 cm. Ze is dus 18 cm gegroeid. Was het eerst heel spannend omdat we niet wisten dat ze drachtig was, zo spannend is het nu omdat we natuurlijk niet helemaal zeker weten hoeveel pups er geboren gaan worden in welke verdeling (reu-teef). Daar moeten we nog een weekje of 2 geduld voor opbrengen. Ondertussen genieten we van ons meisje!

-28 Maart: Dag 48 vandaag. Morgen is Ushi alweer 7 weken drachtig. Ondanks dat ze niet gigantisch dik is, begint ze er toch wel erg last van te krijgen. Ze zit en ligt niet lang meer in een zelfde positie. Ze is nog veel aanhankelijker geworden dan dat ze al was en geniet zichtbaar van alle aandacht en van iedereen die aan haar buik wil voelen:-)

 

-26 Maart: Dag 46. Vandaag zag ik voor de eerste keer een heel klein druppeltje melk aan een tepel van Ushi. En ’s avonds voelde ik voor het eerst heel duidelijk een pup bewegen, heel bijzonder!

-23 Maart: Dag 43 alweer. Ik liep vanmorgen al vroeg met de honden in het bos, toen het me opviel dat Ushi ineens wel weer een stuk dikker leek.. Thuis gemeten en ze is nu 64 cm! Gisterenavond nog “maar” 61.. 3 cm gegroeid in 1 nacht!! Verder blijft ze actief, al slaapt ze thuis wel wat meer en zoekt ze steeds vaker de bench op, die weer tijdelijk beneden is gezet. Opgerold op de eetkamerstoelen liggen gaat nu ook niet meer zo makkelijk, daar baalt ze stevig van 🙂

-18 Maart: Dag 38 vandaag. Ushi heeft honger, heel veel honger;-) Vanaf vandaag gaat ze extra voer krijgen, ze heeft het nodig. Haar buikomtrek is vandaag 59,5-60 cm.

-15 Maart: Vandaag is Ushi 35 dagen drachtig. Haar buikomtrek is nu 58 cm.

-14 Maart: Eindelijk gaat Ushi’s buikje groeien! Voor mensen die haar niet kennen, ziet ze er nog niet drachtig uit, maar wij zien uiteraard al wel duidelijk veranderingen! Haar buik is echt boller, ze wordt wat voller achter de ribben en haar tepels zijn al duidelijk groter. Gisteren was de omtrek van haar buik 56 cm, vandaag al 57,5 cm.

-11 Maart: Het buikje begint nu goed te groeien. Het is nu wel duidelijk dat ze echt drachtig is.

-8 Maart: Vandaag hebben we een echo laten maken waarop heel duidelijk 8 pups te zien waren! We zijn hier uiteraard ontzettend blij mee. Vandaag is Ushi’s buik 53,8 cm (1,8 cm. gegroeid)

-5 maart: Ushi heeft vandaag wat slijm verloren. Dit kan een teken zijn dat de dekking gelukt is en ons meisje drachtig is. Verder is ze ook erg aan het overgeven geweest.

-10 Februari vond de tweede dekking plaats. Nu kan het lange wachten beginnen! Over vier weken zullen we een echo laten maken.

-Op 9 Februari waren we laat in de ochtend bij King. Het was liefde op het eerste gezicht en de eerste dekking was al snel een feit. Ushi’s buik heeft nu een omvang van 52 cm.

-8 Februari zijn we weer naar Sleeuwijk geweest en mijn vermoeden was juist, ze stond nu op 6.6! Morgen gaan we naar King!

-Op 6 januari hebben we voor de eerste keer bloed laten prikken bij Ushi om haar progesterongehalte te laten bepalen. Dat was vandaag 2.1. Te laag om al naar King te gaan. We gaan over twee dagen terug.

-29 Januari 2013 is Ushi loops geworden! “Let the circus begin”