Nieuws 2016

10 Oktober: Vandaag hebben we afscheid genomen van Pasha. Het is fijn dat wij als baasjes kunnen beslissen wanneer het genoeg is geweest voor onze beestjes, maar wat is het verschrikkelijk moeilijk om het juiste moment te bepalen. Wij denken dat we voor Pasha de beste beslissing gemaakt hebben door haar te laten gaan. Ze is 15,5 jaar geworden. Ze heeft 15,5 jaar genoten van het leven, is net zo lang speels geweest, en heeft het ook zo lang voor het zeggen gehad over de andere honden. Nooit is ze lastig of vervelend geweest, ze ging overal mee naar toe, zonder lijn, en was overal gelijk op haar gemak. Wat een makkelijk hondje was ze… Het is stil in huis nu, ondanks de andere honden. Pasha was een bijzonder hondje met een hele speciale persoonlijkheid.

25 September: Vandaag was de Internationale Benelux Winner Show in Maastricht. De eerste officiële Nederlandse show voor Jillz. Chuck was mee, omdat ik graag deze titel aan zijn lijstje toe wilde voegen. Dat laatste is gelukt; hij werd beste reu en is nu ook BWNL’16. Jillz deed het geweldig in de ring, stond als een huis, vind alles leuk en goed. Ze kreeg een 1VB en werd beste minor puppy van het ras, maar was ook de enige. In de voorkeurring stond ze zelfs nog beter, al was ze al best wel moe van alle indrukken van de dag. In de erering liep ze geweldig mooi mee. Uiteindelijk werd ze geselecteerd bij de beste 8 jongste puppy’s van de show. En toen werd er geplaatst. Jillz won!! Ze is Best in Show Minor Puppy geworden, met pas 4,5 maand oud. Ik ben zó trots op mijn kleine meid!!

4 September: Chuck en ik hebben vandaag onze eerste officiële Nederlandse SJP gelopen. Chuck zag het helemaal zitten vandaag al was ik best zenuwachtig. Onnodig bleek al snel, want Chuck deed het super. Er waren maar 8 B-diploma’s behaald vandaag en Chuck won de derde prijs. Onnodig te zeggen dat ik weer heel trots op mijn vriend ben!!

20 Augustus: De pups van Chuck en Paris zijn geboren, 9 stuks. Meer informatie vind je op de pagina van Chuck’s nakomelingen!

15 Augustus: 
Paris en Chuck hebben vandaag voorlopig voor het laatst samen gewandeld. Paris is ontzettend zwaar nu en heeft er echt last van. De pups worden eind van deze week verwacht.

 

27 Juni: Vanaf vandaag woont Jillz bij ons. Officieel heet ze Liberty v.d. Tuindershof. Ze is een dochter van onze Chuck en Bonnie v.d. Tuindershof en dus een kleindochter van Ushi. Uiteraard is Jillz een op zichzelf staand hondje, maar het is een fijn gevoel dat er ook nog een beetje van Ushi doorleeft in haar en haar broertjes en zusjes natuurlijk.
Chuck vind het wel gezellig, zo’n klein hummeltje in huis en kan niet wachten tot ze wat groter is en kan spelen. Pasha vindt het, zoals altijd, even een paar dagen niet zo leuk, maar die ontdooit wel.

23 Juni: Vandaag heeft mijn moeder afscheid moeten nemen van haar hond Diezel. Diezel kwam als klein pupje bij ons wonen en ik heb heel wat uren trainend en wandelend met hem doorgebracht. Ook ging hij elke week met mij mee naar school en hij vond het heerlijk om gebruikt te worden bij praktijklessen. Diezel had komende week 12 jaar oud geworden. We gaan hem ontzettend missen. Rust zacht ventje, tot ooit!

19 Juni: Op de internationale hondenshow Uden heeft Chuck’s dochter (van First) Paige (Lovely Lady Paige Legend’s Safir) een 1 Uitmuntend in de jeugdklasse gehaald en het reserve CAC, hiermee is ze nu Nederlands Jeugdkampioen!!

9 Mei: De pups van Chuck en Bonnie zijn geboren! Er zijn 5 reuen en 4 teven geboren. Alle pups zijn al voorzien van een baasje.

8 April: Vandaag hebben zijn Chuck en ik mee gegaan naar Sleeuwijk voor de echo van Bonnie v.d. Tuindershof. Zij is in Engeland en toen we weer thuis waren gedekt door Chuck. Er zijn minstens 7 pups gezien. Als alles goed gaat, worden de pups half mei geboren. Voor meer informatie: www.weimarsestaande.nl

1 April: Vandaag is Pasha 15 jaar oud geworden! Niet te geloven, de afgelopen 6 weken heeft ze 2x een kies moeten later trekken, en dus ook 2x een narcose gehad.. Maar ook Ushi is vandaag jarig, ze had pas 6 jaar oud geworden….

In Maart zijn Chuck en Nathalie voor de eerste keer naar Crufts in Engeland gegaan. Europa’s grootste hondenshow waar je je voor moet kwalificeren. Chuck deed goed zijn best, liet zijn fantastiche karakter goed zien en werd hiermee 5e in de Open class. In Engeland moet je hier je hond inschrijven als deze al kampioen is. Ik had er niks van verwacht, dus was extra blij met een plaatsing. Ook hadden we een speciaal weimaraner meisje mee, hierover snel meer!