Nieuws 2017

10 December: Op de Winner show in Amsterdam is Minka v.d. Tuindershof (Chuck x Paris) beste jeugdhond en Jeugdwinster ’17 geworden. Jillz kreeg een 2U en Chuck werd reserve reu.

Hiermee is de uitslag voor de Showhond van het jaar competitie van de WSH ook bekend: Jillz heeft hem gewonnen en is Showweimaraner van 2017 geworden!!

29 Oktober: Vandaag is op de show in Leuven Mabel v.d. Tuindershof (Chuck x Paris) Belgisch Jeugdkampioen geworden.
Haar zusje Minke werd op 8 Oktober Nederlands Jeugdkampioen!

20 Augustus: Bij jachthondenkennel v.d. Tuindershof zijn de pups van Chuck en Djenna geboren, 2 reuen en 1 teefje.

30 Juli: Vandaag was Jillz op de show in Rotterdam waar ze Beste van het ras werd en beste jeugdhond. In een grote en sterkte rasgroep 7 kwam ze op het podium op de 3e plaats. Hierdoor mag Jillz nu ook mee naar de Hond van het Jaar show! Ook heeft ze de titel Benulux Jeugdwinster ’17 behaald.
Chuck was met mij op de jachtproef in Arendonk en haalde een keurig africhtingsbrevet met 149/160 punten.
Ook Minke (Chuck x Paris) was in Arendonk en haalde haar eerste jachtdiploma. Een mooi Basisbrevet (1e prijs met 91/100 punten)

28 Mei: Wat een week hebben wij achter de rug! Op 19 en 20 mei was Jillz op de show in Dortmund (duitsland). Beide dagen won ze de jeugdklasse, waardoor dat ze de titels frühjahrsjugendsieger en Europajugendsieger gewonnen heeft en 2 v.d. 3 punten voor duits jeugdkampioen binnen haalde.
28 mei was de kampioensclubmatch van de Weimaraner vereniging. Allereerst moest ik met Jillz en zij won de jeugdklasse met een uitmuntend, waarmee ze nu Nederlands Jeugdkampioen is. We hadden dus al binnen waar we voor gekomen waren. Daarna moest ik met Chuck, hij stond alleen in de kampioensklasse en kreeg ook een uitmuntend. In de erering werd Chuck beste reu!! Toen daarna de teven moesten, werd Jillz ook nog even beste teef en beste jeugdhond! Ze is pas 12 maanden…
Vervolgens moesten ze tegen elkaar voor BOB en dat won Chuck. Hij is nu Clubwinnaar ’17 en geselecteerd voor de Hond van het Jaar Show. Hier wilde ik zo graag nog eens met hem naar toe en nu gaan we gewoon in Januari 2018!!
Ik ben zo onwijs trots op onze hondjes <3

29 April: Na een tijdje weinig geshowd te hebben met Chuck, mocht hij vandaag weer mee. Ik zou hem graag nog Belgisch Showkampioen willen maken, dus op naar Antwerpen. Hij had er zin in en liet zichzelf voortreffelijk zien, werd beste van het ras en uiteindelijk 3e beste in groep 7!!
Chuck’s dochter Mabel v.d. Tuindershof (uit het nest met Paris) ging ook geweldig. Ze was voor de eerste keer op show en werd beste pup en daarna zelfs beste pup in show!! Net als haar halfzusje Jillz een paar maanden geleden! Heel trots op deze knappe pups van onze man!

5 Maart: Vandaag stond Jillz voor de eerste keer in de jeugdklasse, op de show in Groningen. Ze haalde een 1 Uitmuntend in de jeugdklasse en heeft hiermee haar Nederlands Jeugdkampioen geopend. Daarna schopte ze het zelfs tot beste teef en als ze net een tikje vlotter had gelopen (de prul is loops voor de eerste keer) had de keurmeester haar zelfs beste van het ras willen maken! In de erering werd ze beste jeugdhond van rasgroep 7 en stond ze maar mooi in de selectie van de laatste 6 voor best in show jeugdhond!! Ik heb ze niet geteld, maar gok dat er meer dan 70 jeugdhonden waren…