Nieuws 2014

13 December 2014: Afgelopen week had Chuck een heel leuk en lief Weimaraner meisje (First) uit Frankrijk op bezoek. We hopen dat rond 13 februari 2014 puppies geboren worden uit de volgende combinatie:
Jch. Grey Blessings Good Luck Chuck Bundessieger’14 x TAN First Night de l’Etoille de Virginie
Meer informatie op de Legend’s Safir website!

22 Oktober 2014: Begin 2015 zal Chuck, als alles goed gaat, vader worden. De teef die hij gaat dekken is Beauty (Ch. Chester v.d. Runneburgh x Mullan v.d. Struyver) van André en Ilse Pöstgens. Het nestje zal geboren worden in Aalten. Wij kijken heel erg uit naar deze spannende gebeurtenis. Voor meer informatie zie Beauty’s website

20 Oktober 2014: Zaterdag 18 en zondag 19 oktober zijn we met Chuck naar de Bundessieger en Internationale show in Dortmund geweest. Chuck won de tussenklasse en tegen al mijn verwachtingen in, werd hij uiteindelijk ook gekozen tot beste reu! Chuck mag zich vanaf zaterdag ook Bundessieger 2014 noemen. Op de Bundessieger tellen de punten voor Duits-VDH kampioen dubbel, dus die kreeg hij 2, ook heeft hij het eerste punt voor Internationaal kampioen binnen en heeft hij zich hiermee gekwalificeerd voor Crufts 2015! Eens kijken hoe dit in zijn werk gaat, maar we gaan ws in Maart dus naar Engeland!
Op zondag won hij weer de tussenklasse en werd hij reserve reu. 3 punten nu voor duits kampioen. Over een jaar kan hij dit kampioenschap pas afsluiten, dus nog even geduld.
Onnodig te zeggen dat we weer ongelooflijk trots zijn op ons eerste zelf gefokte mannetje!

13 Augustus 2014: Vandaag hebben Marc en ik Sacha (Grey Blessings Viva Las Vegas) naar haar nieuwe thuis gebracht. Sas werd gebracht door haar oude baasje en wij waren al bij haar nieuwe baasje om ook te kijken hoe het zou gaan. Er gaat lekker getraind worden met Sas en ze heeft nu gezelschap van Cliff, een langhaar weim van bijna 2 jaar.

6 Augustus 2014: De officieële uitslag van Chuck’s heupen lag vandaag bij de post. HD A, Norbergwaarde 40 en botafwijking 0! We hadden het wel verwacht, maar om het zwart op wit te hebben is extra fijn!

3 Augustus 2014: Op zijn allereerste officiële jachtproef in Arendonk, België, heeft onze kanjer Chuck vandaag zijn eerste Basisbrevet (C diploma) behaalt! Hij heeft heel hard gewerkt en ons ontzettend trots gemaakt! Op naar het volgend diploma!

13 Juli 2014: Vandaag hebben we een nestreünie gehouden. 6 van de 8 pups waren aanwezig, Jack en Sascha konden er helaas niet bij zijn. We hebben heerlijk gewandeld in de Lage Vuursche, een heel mooi gebied. Het was heel fijn om te zien dat de pups uitgegroeid zijn tot mooie honden met een fijn karakter.

21 Juni 2014: Op de show in Uden werd Chuck weer eerste in de jeugdklasse, beste jeugdhond en zelfs beste reu. Hij heeft nu op een leeftijd van 14 maanden al 3,5 punt voor zijn Nederlands Kampioenschap. Nog een half puntje te gaan en nog minstens 13 maanden wachten.. We schrijven nu alleen nog af en toe een leuke show in.

19 April 2014: Op de show in Goes werd Chuck eerste in de jeugdklasse en behaalde hiermee zijn laatste punt voor Nederlands Jeugdkampioen! Daarna kreeg hij ook nog het reserve CAC! Vanaf nu is het dus Grey Blessings Good Luck Chuck NJK ’14

10 April 2014: Vandaag vieren de pups uit ons eerste nestje, en dus ook onze Chuck, hun eerste verjaardag! Lieve, lieve hondjes en baasjes, van harte gefeliciteerd en dat jullie er nog maar heel veel jaren achteraan plakken!

8 April 2014: Ushi is geopereerd aan haar achterpoot. In december 2012 had ze een ontstoken poot, nadat ze over een gemaaid maïsveld had gerend. Wat ze normaal, om deze reden, niet mag. Haar poot is toen open gemaakt en daarna mooi genezen. Wij hadden, samen met de dierenarts, het idee dat het netjes genezen was en er geen probleem meer zou zijn. Toen ze drachtig was, is haar poot nog 1 dag gezwollen geweest, maar is daarna gewoon geslonken. Tot een maand terug. De ellende begon weer opnieuw en 2 weken geleden is Ushi geopereerd. Na 2 dagen heeft ze, ondanks de kap, toch de drain en hechtig eruit gekregen en nu heeft ze dus een open wond, die lastig geneest. We gokken nog zeker een week of 2-3 met de genezing bezig te zijn..

1 April 2014: Vandaag zijn allebei onze dames jarig! Pasha wordt 13 jaar en Ushi is 4 geworden! We hopen nog heel lang van beide meisjes te kunnen genieten!

7 Februarie 2014: Chuck stond vandaag voor de allereerste keer in de jeugdklasse op de show in Eindhoven. Hij showde weer super en kreeg een 1 Uitmuntend en hiermee ook zijn eerste JCAC.

30 Januari 2014:Vandaag moesten Chuck en ik examen doen voor de E.G. (Elementaire Gehoorzaamheid). We zijn geslaagd met maar liefst 96 van de 100 punten!